XTRN-IT Managed services Azure

XTRN-IT heeft ruime ervaring opgedaan met het implementeren en hosten van applicaties en infrastructuur op het Cloud platform Microsoft Azure. XTRN-IT gaat een stap verder door de Azure omgeving van onze klanten te koppelen aan onze SIEM/ SOC omgeving.

Laten we eens kijken naar hoe de XTRN-IT koppeling werkt en waarom deze zo belangrijk is.

Ten eerste, een SIEM/SOC is een krachtige tool die helpt bij het verzamelen, analyseren en rapporteren van gegevens over beveiligingsgebeurtenissen in een IT-infrastructuur. Het kan gegevens verzamelen uit verschillende bronnen, zoals logboeken van netwerkapparaten, servers, applicaties en beveiligingsapparaten, en vervolgens patronen en anomalieën identificeren die kunnen wijzen op mogelijke bedreigingen. Azure, aan de andere kant, is een uitgebreid Cloud platform dat een breed scala aan diensten biedt, waaronder computing, opslag, databases, netwerken en meer. Het wordt gebruikt door organisaties over de hele wereld om applicaties te bouwen, te implementeren en te beheren.

Door de XTRN-IT SIEM/SOC te koppelen aan uw Microsoft Azure omgeving kunnen onze klanten profiteren van een gecentraliseerd beveiligingsdashboard dat inzicht biedt in de beveiligingsstatus van hun Azure-infrastructuur. Dit stelt XTRN-IT in staat om bedreigingen snel te detecteren, te reageren op beveiligingsincidenten en de naleving van regelgeving te handhaven.

Er zijn verschillende manieren waarop deze koppeling tot stand kan worden gebracht:

Logboekintegratie: Azure biedt een scala aan logging- en monitoringmogelijkheden voor verschillende services via Azure Monitor. Een SIEM/SOC wordt door XTRN-IT zodanig geconfigureerd dat deze logboeken te verzamelt en te analyseert, waardoor beveiligingsanalisten van XTRN-IT een volledig beeld krijgen van activiteiten en gebeurtenissen in uw Azure-omgeving.

Threat Intelligence Integration: Veel SIEM/SOC-oplossingen bieden integratie met threat intelligence feeds. Deze feeds bevatten informatie over bekende bedreigingen, kwetsbaarheden en aanvalsindicatoren. Door threat intelligence te integreren met Azure kunnen organisaties proactief bedreigingen identificeren en zichzelf beschermen tegen potentiële aanvallen.

Automatisering van reacties: Met behulp van Azure's automatiseringsmogelijkheden, zoals Azure Functions of Logic Apps, is het mogelijk voor XTRN-IT om geautomatiseerde reacties op beveiligingsgebeurtenissen te implementeren. Bijvoorbeeld, als een verdachte activiteit wordt gedetecteerd in Azure, kan onze SIEM/SOC omgeving automatisch een waarschuwing genereren of beveiligingsmaatregelen activeren om de dreiging te neutraliseren.

Compliance Monitoring: Klanten die te maken hebben met nalevingsvereisten, zoals GDPR of HIPAA, kunnen de SIEM/SOC van XTRN-IT gebruiken om de beveiligingsstatus van hun Azure-implementaties te controleren en te zorgen voor naleving van relevante voorschriften.

Al met al biedt de koppeling tussen de SIEM/SOC van XTRN-IT en Azure onze klanten de mogelijkheid om de beveiliging van hun Cloud infrastructuur te versterken, bedreigingen effectief te detecteren en te reageren, en het algehele beveiligingspostuur te verbeteren. Dit is vooral belangrijk in een tijd waarin cyberdreigingen voortdurend evolueren en organisaties steeds afhankelijker worden van de Cloud voor hun bedrijfsactiviteiten.

Download onze informatie brochure

Voor meer informatie over onze oplossingen kunt u vrijblijvend onze brochure downloaden.

Onze partners