Managed Wifi

Wifi is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. In onze thuissituatie maar ook zeker in het bedrijfsleven. Een goed aangelegd Wifi netwerk is dan ook van essentieel belang. XTRN-IT kan je helpen met de aanleg. Vooraf voeren we een Wifi meting uit (waar mogelijk). Dankzij deze meting heb je meer zekerheid over een goed bereik op de juiste plaatsen in het kantoor, op de werkplekken, de productie omgeving, en nog veel meer. De ‘Access Points’ worden zo geplaatst dat je bereik hebt waar jij dat wenst.

Wifi is een complexe techniek die vele invloeden kent op een juiste werking waarmee rekening gehouden dient te worden. Denk hierbij aan de oppervlakte, de gebruikte materialen in het pand zoals de (dikte van) muren, glas en folies. Daarnaast ook de verstorende invloeden, zoals andere Wifi signalen (monitoren, TV) en Bluetooth (draadloze muizen, smartphone, tablets en laptops). Zels een magnetron verstoort het Wifi signaal.  

Voordat er Wifi wordt aangelegd, is het van belang om vooraf na te denken over het aantal apparaten dat waarschijnlijk gebruik gaat maken van een Access point. Welke bandbreedte moet een Access Point aankunnen? Een goed voorbeeld is hier een (grote) vergaderzaal. De kans is groot dat jij, jouw collega's en gasten met een laptop, tablet en smartphone op het Wi-Fi netwerk gaan werken. Of er wordt gebeld via het Wifi netwerk of zelfs wandelend door het pand gebeld. Dan is een vlekkeloze overgang van Access Point naar Access Point dat een beter signaal heeft wel prettig. 

In de operationele situatie monitoren en beheren wij de Access Points. Zo houden wij de firmware up-to-date en weten wij ook wanneer er iets aan de hand is.  

XTRN-IT kan jou helpen met de aanleg en het beheren van jouw Wifi netwerk. Dit is geheel flexibel en volledig modulair uit te breiden. Wij bieden support en firmware upgrades aan tegen een vaste prijs per Access Point, per maand. Daardoor blijft de functionaliteit altijd up-to-date. 

Download onze informatie brochure

Voor meer informatie over onze oplossingen kunt u vrijblijvend onze brochure downloaden.

Onze partners