Mobile Device Management

Met Mobile Device Management managen wij voor jou de werkplekken, mobiele telefoons, tablets, volgens het door jouw organisatie bepaald beleid. Een van de belangrijke doelstellingen van MDM is dat informatie beveiligd wordt zonder afbreuk te doen aan de productiviteit van de medewerkers.

Regels en instellingen worden geconfigureerd voor apparatuur om bv toegang te krijgen tot gegevens en netwerken. Apps worden geïmplementeerd en geverifieerd. Met Mobile Device Management (MDM) wordt ervoor gezorgd dat de apparaten en apps voldoen aan de beveiligingsvereisten, doen ze dit niet is toegang tot de apps en data niet mogelijk. Worden apparaten eveneens gebruikt voor privédoeleinden? MDM zorgt voor de scheiding en beveiliging met de bedrijfsgegevens.

Als apparaten zijn ingeschreven en worden beheerd binnen ons MDM, kunnen wij beheerders het volgende doen:

  • Zien welke apparaten zijn ingeschreven en een inventaris krijgen van de apparaten die toegang hebben tot organisatieresources.
  • Apparaten configureren zodat ze voldoen aan jullie beveiligings- en statusstandaarden. Zo wil jij waarschijnlijk bijvoorbeeld apparaten blokkeren welke niet aan dit beleid voldoen.
  • Certificaten naar apparaten pushen zodat gebruikers eenvoudig toegang kunnen krijgen tot jullie Wi-Fi-netwerk, of een VPN gebruiken om verbinding te maken met het netwerk.
  • Rapporten bekijken over gebruikers en apparaten die al dan niet voldoen aan het beleid, of zelfs een stapje verder gaan en automatische acties laten uitvoeren wanneer een apparaat niet voldoet.
  • Organisatiegegevens verwijderen als een apparaat is verloren of gestolen, of niet meer wordt gebruikt.

Mobile Device Management integreert met Azure AD om tal van scenario’s voor toegangsbeheer mogelijk te maken. Bijvoorbeeld, vereisen dat mobiele apparaten voldoen aan organisatiestandaarden vóórdat toegang kan worden verkregen tot netwerkresources, zoals e-mail of SharePoint. Je kunt ook de services vergrendelen zodat ze alleen beschikbaar zijn voor een specifieke set mobiele apps.

Onze partners