Cybersecurity in vakantieperioden: ook bij een lagere bezetting

Met de naderende vakantieperioden is het voor velen een tijd om te ontspannen en genieten. Maar voor organisaties is dit ook een tijd om extra waakzaam te zijn als het gaat om cybersecurity. Zorg dat uw cybersecurity ook in de vakantieperioden goed op orde is.

Het is een feit dat cybercriminelen vaak toeslaan tijdens vakanties, wanneer organisaties minder alert zijn en minder bezig zijn met hun beveiliging (Forbes, 2018) (SonicWall, 2019). Dit betekent dat organisaties die tijdens de vakantieperioden dicht zijn of een lagere bezetting hebben, extra kwetsbaar kunnen zijn voor cyberaanvallen.

Maatregelen

Er zijn maatregelen die organisaties kunnen nemen om zichzelf beter te beschermen tegen cybersecuritydreigingen in de vakantieperioden. Het is essentieel dat organisaties up-to-date antivirussoftware hebben geïnstalleerd, firewalls implementeren en regelmatige software-updates en patches toepassen. Het is ook belangrijk dat bedrijven regelmatig back-ups maken van hun gegevens, zodat ze deze kunnen herstellen in geval van een aanval.

XTRN-IT kan hierbij helpen door te adviseren en ondersteunen bij vraagstukken op het gebied van IT-security. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van jouw bedrijf en kunnen je adviseren over de beste aanpak om jouw IT-infrastructuur te beveiligen.

Onze IT-experts zijn goed op de hoogte van de verschillende vormen van cyberdreigingen en kunnen jouw organisatie helpen bij het identificeren van de zwakke plekken in de huidige beveiligingsstrategie. Wij kunnen jouw IT-security beheren en monitoren, zodat jij je kunt concentreren op de kernactiviteiten van jouw bedrijf en je je geen zorgen hoeft te maken over cyberaanvallen.

Gerust hart in vakantieperioden

Cybersecurity is een onderwerp dat altijd actueel is. Je zult altijd alert moeten blijven en regelmatig de beveiligingsstrategie evalueren en bijwerken om het proces actueel te houden. Met de expertise van XTRN-IT kun je erop vertrouwen dat jouw organisatie goed beschermd is tegen cyberbedreigingen en kun je met een gerust hart je digitale werkplek aan het eind van de werkdag afsluiten.

Wil jij met een gerust hart perioden van lagere bezetting ingaan? Neem dan contact op met XTRN-IT en laat ons jou ondersteunen en adviseren op het gebied van IT-security. Wij zorgen ervoor dat jouw bedrijf zo goed mogelijk beschermd is tegen cyberaanvallen en dat jij je geen zorgen hoeft te maken over mogelijke beveiligingsproblemen. : maak van elke vakantie een zorgeloze tijd.

Volledige ontzorging of advies nodig op het gebied van Security Office? Bekijk onze Security Office as a Service dienstverlening!

Terug naar nieuwsoverzicht