Windows11 komt eraan!

Vanaf oktober 2025 stopt Microsoft met de ondersteuning voor Windows10. Geen probleem, dat duurt nog wel even. Maar wat als jij nu een nieuwe werkstation koopt? Dan wil je deze de komende jaren nog wel gebruiken. Dat betekent dat jouw werkstation ook moet blijven voldoen aan bepaalde (veiligheids)eisen. Maar ondersteunt Windows11 alle applicaties die jij nu met Windows10 gebruikt? Tijd voor onderzoek!

Wanneer je momenteel Windows10 gebruikt of een nieuwe werkstation wilt aanschaffen waar Windows10 op staat, is het van belang te kijken naar de minimale eisen en de applicaties die je nu in gebruik hebt. De applicatie leverancies zal ervoor moeten zorgen dat de applicatie ook voor Windows11 geschikt is of wordt gemaakt. Want risico lopen wil je als ondernemer zeker niet. 

Inventariseer als ondernemer welke belangen voor jouw bedrijf gelden en welke applicaties hiervoor nodig zijn. Controleer vervolgens of deze blijvend ondersteund worden door Windows11. 

Wanneer je momenteel gebruik maakt van Windows10, wacht dan ook zeker niet op de (gratis) automatische update van Windows. Zorg ervoor dat jij jouw eigen touwtjes in handen houdt en de beschikbaarheid van de applicaties en de veiligheid kan garanderen. 

Kortom: inventariseer nu alvast voordat het te laat is en houdt rekening met de minimale eisen.

Heb je meer vragen rondom Windows, de werkplekken en de inventarisatie? Bel of mail ons gerust. Wij denken graag met jou mee!

Terug naar nieuwsoverzicht