Cryptshare gebruikt SMS voor uitwisseling wachtwoorden

Cryptshare lanceerde in december een nieuwe functie waarmee het makkelijk is wachtwoorden uit te wisselen via SMS. De SMS Gateway-functie is het eerste resultaat van het QUICK-initiatief om het gebruiksgemak van Cryptshare verder te vergroten.

In deze nieuwe versie van Cryptshare kunnen gebruikers in het dialoogvenster van release aangeven dat een wachtwoord per SMS aan de ontvanger moet worden verstuurd. Het systeem doorzoekt automatisch de contactendatabase en plakt het juiste telefoonnummer bij het e-mailadres. Als een ontvanger niet in de database staat, kan het mobiele nummer zelf worden ingevuld.

Cryptshare is leverancier van e-mail encryptiesoftware en zorgde er in eerdere releases altijd voor dat het delen van wachtwoorden bij vertrouwelijke informatie buiten het systeem om ging. Zo werden wachtwoorden voor e-mails en bestanden ter authenticatie van de ontvanger altijd los van de e-mail verstuurd. Klanten richtten zelf een werkwijze in voor de uitwisseling van de  wachtwoorden, passend bij het gewenste beveiligingsniveau van de organisatie.

QUICK-technologie

Met de SMS Gateway sorteert Cryptshare voor op de QUICK-technologie, die in het eerste kwartaal van 2019 verwacht wordt. QUICK automatiseert de uitwisseling van wachtwoorden tussen verzender en ontvanger. Bij het  eerste contact tussen verzender en ontvanger wordt een wachtwoord uitgewisseld, bijvoorbeeld via een SMS. Dit wachtwoord zorgt voor de authenticatie van de betrokken communicatiepartner. Op basis van die authenticatie door Cryptshare wordt vervolgens een unieke beveiliging per e-mail aangelegd op alle toekomstige e-mailcommunicatie met die partner. Dat wachtwoord wordt automatisch toegekend, zonder dat de verzender of ontvanger daar extra handelingen voor hoeven uit te voeren.

Lees hier meer over veilig mailen met Cryptshare.Terug naar het overzicht

Terug naar nieuwsoverzicht