Een cyberveilig jaar!

Het nieuwe jaar is begonnen. Tijd om jouw goede voornemens in gang te zetten. Maar heb je ook al nagedacht over de goede voornemens voor jouw organisatie? Wij wel: Zet veiligheid op nummer 1 voor 2022!

Goede start
Het begint al heel simpel. Denk bijvoorbeeld aan een wachtwoord. Voor heel veel zaken moeten we inloggen én hebben we een nieuw wachtwoord nodig. Natuurlijk is één wachtwoord veel handiger om te onthouden, maar echt veilig is het niet. Er zijn verschillende tips om een sterk wachtwoord te krijgen. Denk aan een afwisseling van vreemde tekens, hoofdletters en cijfers. Maar ook een wachtwoord zin kan helpen. Lees er meer over in ons artikel 'Check je Wachtwoorden Dag'. Zijn de mensen binnen jouw organisatie op de hoogte van hoe zij een sterker wachtwoord kunnen maken? 

Wacht de bui niet af
Ontwikkelen doen we allemaal. Dat betekent dat helaas ook hackers slimmer en sneller worden. Alles om maar eerder bij jouw gevoelige informatie te komen met verschillende technieken en tactieken. Zorg er altijd voor dat jouw systemen up-to-date zijn. Daardoor zorg jij er voor dat gebreken in systemen beschikbaar blijven en men al meer ervaring met bepaalde systemen kan hebben opgedaan. Zorg ervoor dat je een goede beveiliging hebt en leer door bewust te worden van de kleine gevaren die om de hoek staan. Bekijk meteen welke security oplossing bij jouw organisatie past.

Altijd goed voorbereid
Heb je toch de pech dat je het prooi van een hacker bent geworden? Zorg er in ieder geval voor dat je een volledige back-up hebt van jouw informatie. Op die manier heb jij altijd toegang tot belangrijke informatie en beschermd tegen verlies. Dankzij SaaS Protection Back-Up hoef je je daar in ieder geval geen zorgen om te maken. Mocht je denken; 'ach, hoe groot is de kans dat ik gehackt wordt?'. Daar kunnen we jou geen antwoord op geven. Maar onbedoelde of kwaadwillende verwijdering van informatie komt helaas wel vaker voor. Hier ben jij ook tegen beschermd met deze back-up! WIl je liever voorkomen dan genezen? Neem een pentest af en toets de systemen van jouw organisatie. 

Begin klein en eindig groot
We letten op dat we gezond eten en nemen nog even extra vitamines in de koude wintermaanden. Maar waarom doen we dit niet voor onze IT systemen? Neem als extra vitamine de dienst Managed Firewall en/of Managed Antivirus. En wil je echt de puntjes op de 'i' zetten? Beveilig de inhoud van jouw mail met Cryptshare.Onbezorgd mails versturen is de toekomst.

Oplossingen van klein tot groot: jouw organisatie kan op korte termijn al enorme stappen maken in cyberveiligheid. Bekijk gerust al onze diensten om te kijken hoe we jouw organisatie en mensen kunnen helpen. Begin het jaar goed en ga voor een cyberveilig 2022!

Terug naar nieuwsoverzicht