Multi Factor Authentication

Het gebruik van alleen gebruikersnaam en wachtwoord is niet meer veilig genoeg!

Uit onderzoek van Microsoft blijkt dat er gemiddeld 300.000.000 malafide inlogpogingen per dag plaatsvinden, en dat alleen al op hun online platform. Hierbij is 81% een poging om in te loggen met gestolen/gelekte gegevens, en 73% met wachtwoorden die zijn hergebruikt uit andere applicaties/diensten. Uit verder onderzoek van Microsoft blijkt dat 99,9% van account gerichte aanvallen voorkomen kan worden door MFA toe te passen.

Met MFA (Multi Factor Authentication) kan Extern-IT jouw organisatie helpen om de IT omgeving extra te beveiligen, zowel op het device, on-premise als in de cloud. Het gebruik van alleen een gebruikersnaam en wachtwoord volstaat simpelweg niet meer, aanvallers kunnen wachtwoorden namelijk steeds sneller achterhalen. Om je online werkplek beter te beveiligen zijn er meer stappen nodig . Dit kan aan de hand van een push-melding op je telefoon, biometrische gegevens, fysieke token of enkel jouw telefoon in de buurt hebben. Hierbij moet de gebruiker minimaal twee stappen met succes doorlopen, om zijn identiteit vast te stellen. Het is daarom ook mogelijk om meerdere stappen aan te bieden, waarvan een minimum aantal moet worden voldaan. Is dat succesvol verlopen, dan krijgt de gebruiker toegang tot een bepaalde applicatie of zijn device.

Voordelen van MFA

  • Betere beveiliging, zonder gebruikersauthenticatie staat de voordeur wijd open voor indringers. Met behulp van MFA maak je een sterke authenticatie mogelijk en verhoogt de betrouwbaarheid van je organisatie
  • Gemakkelijker inloggen, maak gebruik van geavanceerde aanmeldingsopties zoals Single Sign-on. Single Sign-on zorgt ervoor dat de gebruiker maar een keer hoeft in te loggen om toegang te krijgen tot al zijn applicaties.
  • Verbeterde gegevensbescherming en privacy, met de strengere eisen van het AVG zal MFA alleen nog maar meer geïmplementeerd worden in het bedrijfsleven. Gezien het gebruiksgemak en bescherming die MFA biedt zal het jouw organisatie alleen maar ten goede komen.
Terug naar nieuwsoverzicht