Wereld Back-up Dag!

Als IT-bedrijf begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om regelmatig back-ups te maken van gegevens. Daarom zijn we blij dat er een dag is gewijd aan dit onderwerp: Wereld Back-up Dag.

Wereld Back-up Dag valt op 31 maart en is een gelegenheid voor iedereen om stil te staan bij het belang van het maken van back-ups van belangrijke gegevens en bestanden. Het is een kans om na te denken over de gevolgen van het verlies van gegevens, en hoe het maken van back-ups kan helpen om die gevolgen te verminderen of zelfs te voorkomen.

Het belang van back-ups maken kan niet genoeg benadrukt worden. Gegevens kunnen op verschillende manieren verloren gaan, bijvoorbeeld door hardwarestoringen, softwarefouten, menselijke fouten, virussen, malware, en hacking. Het verlies van gegevens kan verregaande gevolgen hebben voor individuen en bedrijven, zoals financiële verliezen, reputatieschade en zelfs juridische problemen.

Door regelmatig back-ups te maken van belangrijke gegevens, kunnen deze gevolgen worden beperkt of zelfs voorkomen. Back-ups zorgen ervoor dat gegevens op een andere locatie worden opgeslagen, zodat ze kunnen worden hersteld als er iets misgaat met de oorspronkelijke gegevens.Daarnaast is het belangrijk om regelmatig een back-up terug te zetten, zo ben je er zeker van dat het systeem werkt.

Er zijn verschillende soorten back-ups die kunnen worden gemaakt, waaronder volledige back-ups, differentiële back-ups en incrementele back-ups. Het is belangrijk om te begrijpen welk type back-up het beste bij uw situatie past en hoe vaak u back-ups moet maken om ervoor te zorgen dat uw gegevens altijd veilig zijn.

Verder is het belangrijk om stil te staan bij de vragen: Hoeveel data mag er verloren gaan? En hoe snel moet de data weer beschikbaar zijn in het geval van een calamiteit? Oftewel, wat is je Recovery Time Objective (RTO)en je Recovery Point Objective (RPO)? Heb je hier al eens over nagedacht?

Als IT-bedrijf zijn we hier om te helpen met alle aspecten van back-up en herstel van gegevens. We kunnen u helpen bij het bepalen van het juiste back-upschema voor uw behoeften, het selecteren van de juiste back-upoplossing en het testen van uw back-ups om ervoor te zorgen dat ze werken zoals ze zouden moeten.

Voor een kwalitatief hoogwaardige backupstrategie binnen organisaties voldoet u tegenwoordig niet alleen meer met het bewaren van backups op verschillende locaties. Hackers voeren steeds meer cyberaanvullen uit, op steeds geavanceerdere methodes. Zo kunnen hackers op afstand data verwijderen of versleutelen. Wij helpen uw organisatie met een kwalitatief hoogwaardige backupstrategie. Zo bieden wij verschillende clouddiensten aan, maar kunnen wij ook de gehele data beveiligen tegen bijvoorbeeld onbedoelde verwijdering, kwaadwillige verwijdering en ransomware aanvallen. Deze gehele beveiliging is onze Software as a Service dienstverlening.

Dus op Wereld Back-up Dag, neem even de tijd om na te denken over het belang van het maken van back-ups van uw belangrijke gegevens. En als u hulp nodig heeft bij het opzetten van een back-up- en herstelplan, neem dan gerust contactmet ons op. We staan klaar om u te helpen uw gegevens veilig en beschermd te houden.

World Backup Day – 31 Maart 2023

Terug naar nieuwsoverzicht