Thuiswerken: de nieuwe realiteit

Uit noodzaak hebben veel organisaties een thuiswerkbeleid opgezet. Maar weinig organisaties hebben de ICT en beveiliging hierop ingericht. Helaas is dit niet onopgemerkt gebleven. Het aantal randsomware en phishing aanvullen is in de afgelopen periode flink toegenomen. Onverwachte situaties vragen om snelle, creatieve en vooral veilige oplossingen.  

Wat is er veranderd?
De locatie, het netwerk en de devices. Dit betekent dat het van belang is om meer te beveiligen, dan alleen de elementen binnen de kantoormuren. 

Wat nu?
Het reorganiseren van de ICT is nu van belang. Om meerdere redenen: 

 • De werkprocessen moeten positief blijven doorgaan
  Collega's mogen geen last ondervinden van het feit dat ze nu thuis moeten werken. Daarbij is het van belang dat de devices optimaal werken, maar ook de systemen zijn ingericht op het thuiswerken.
 • Beveiliging heeft een extra set ogen en handen nodig
  Het werken vanaf een ander netwerk, nieuw device en locatie brengt ook andere risico's met zich mee. Naast alleen de voorheen locatie beveiligen (het kantoorpand), is het ook van belang nu de data te beveiligen.
  Daarbij is het ook van belang dat jouw medewerkers bewust zijn van de risico's. Of dit nu op kantoor is, of thuis: overal zijn gevoelige plekken. Word 'Aware' met de Security Awareness trainingen.
 • De materialen en middelen
  Om allemaal thuis aan de slag kunnen gaan en dit ook voor een langere periode positief te kunnen vormgeven, zullen er ook een aantal zaken moeten worden opgestart en ingericht. Zoals de thuiswerklaptops. Maar denk ook aan systemen. Wellicht werk je er al mee, of was je erover aan het nadenken: Het werken via de cloud, Workplace of Citrix. Verschillende mogelijkheden en oplossing en altijd passend voor jouw organisatie

En dan de praktijk
Het klinkt als een hele onderneming. Een aanpassing is het zeker, maar alleen maar ter optimalisatie van jouw organisatie. De core business van de organisatie blijft nummer 1. Een daarbij een ondersteundende ICT zal het alleen maar makkelijker maken en ontzorging bieden.

Laten we elkaar daar met onze core business kunnen helpen! Wil je meer weten wat de status is van jouw organisatie en advies op maat? Een vrijblijvend gesprek staan we altijd voor open.

+ 31 (0)475 72 91 58
[email protected]

Terug naar nieuwsoverzicht